Wij bieden al jarenlang een veilige werkomgeving, zorgondersteuning, vervoer en beperking van agressie binnen diverse specialisaties van de zorgsector. Wij zijn er voor alle leeftijden, van jong tot oud en voor verschillende culturen en geloofsovertuigingen.

Veilig Werken in de Zorg

Home Veilig Werken in de Zorg

Zorgbegeleider voor in de veiligheid

Het open karakter van zorginstellingen levert uitdagingen op, met name op het vlak van veiligheid en beveiliging. Open, half open of gesloten, allemaal hebben zij hun uitdagingen. Er is continue een grote stroming van bezoekers, personeel en patiënten/ cliënten, ieder met hun eigen agenda. Daardoor krijg je een unieke dynamiek. Zorgbegeleiding is zeker niet hetzelfde als zorgbeveiliging. Met de inzet van onze begeleiders bent u verzekerd van vakkundige ondersteuning. Onze begeleiders worden intern getraind door een Register Docent Gevaarsbeheersing omtrent de fysieke- en verbale procedures waardoor het aantal incidenten terug zal lopen. Alles conform de instructies zoals deze ook gelden op de zorglocatie.

Voordelen van vakkundige zorgbegeleiders

Zorgbegeleiders zijn vaak de eerste en de laatste personen die uw cliënten en bezoekers tegenkomen. Zij zijn uw visitekaartjes. Niet alleen hebben zorginstellingen te maken met het risico op agressie en/of geweld in de avond- en nachturen, ook overdag zijn er uitdagingen op het gebied van veiligheid. Toezicht op cliënten, ondersteuning bij huishoudelijke taken, activiteitenbegeleiding en natuurlijk het ondersteunen bij incidenten. Een professionele partner zoals CURA Nederland zal u hierin ontzorgen. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit:

- Het verrichten van klein huishoudelijke taken;
- Vroeg signaleren en bij fase 2 cliënten ondersteunen;
- Vroeg repressie, door duidelijk te signaleren herkennen onze zorgbegeleiders de kenmerken van de cliënten en kunnen dan al in gesprek gaan;
- Ondersteunen zorgstaf bij grensoverschrijdend gedrag, eventueel als IBT team ( interne bijstandsteam) optreden;
- Bijwonen van een evaluatie;
- Adviserende functie op het gebied van veiligheid.

Zorgbegeleiding van CURA Nederland

Zorgbegeleiding is een specialisatie binnen onze organisatie, voor een aantal grote (GGZ) klanten verzorgen wij al jaren de zorgbegeleiders. Wij zijn een partij die graag met u meedenkt om ervoor te zorgen dat u en uw bedrijf optimaal rendement kan behalen. Maar bovenal profiteert u van een veilig gevoel voor uzelf en uw personeel met onze begeleiders.

Meer weten over de diensten van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via de button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een ervaren begeleider? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar en landelijk inzetbaar.Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.

meer weten? bel ons

085 - 0043 822

Meer weten?
Bel of mail ons!

085 - 00438 22

info@curanederland.nl

Diensten aanvragen?

U kunt door middel van een knopje snel en gemakkelijk begeleider en/of vervoer aanvragen.
AANVRAGEN