Wij bieden al jarenlang een veilige werkomgeving, zorgondersteuning, vervoer en beperking van agressie binnen diverse specialisaties van de zorgsector. Wij zijn er voor alle leeftijden, van jong tot oud en voor verschillende culturen en geloofsovertuigingen.

Mentale en Fysieke Weerbaarheid

Home Trainingen Mentale en Fysieke Weerbaarheid

Mentale en Fysieke Weerbaarheid

Wat doe je als een patient je tijdens het verzorgen ineens knijpt of duwt? Wat doe je als een demente bewoner je bij je haren grijpt of je een klap geeft? Hoe geef je je grenzen aan, zonder de relatie te schaden? Hoe reageer je als een bewoner ineens een andere bewoner begint uit te schelden of met spullen begint te gooien. Of als een familielid zijn of haar ongenoegen en frustratie op jou wil botvieren? Hoe weerbaar ben je?

Zo’n 60% van het personeel in de zorg krijgt te maken met verbaal of fysiek geweld op de werkvloer. Grensoverschrijdend gedrag in de zorg leidt tot verminderd werkplezier, stress en ziekteverzuim. Verzorgers, verplegers en andere zorgmedewerkers die met agressie geconfronteerd worden, weten vaak niet hoe te reageren. Ze voelen zich onveilig.

Gelukkig krijgt agressie in de zorg steeds meer aandacht. Een goede verbale, mentale en fysieke weerbaarheid is voor zorgprofessionals cruciaal om met agressie op de werkvloer om te kunnen gaan. Een weerbaarheidstraining van CURA Nederland helpt jullie medewerkers om steviger in hun schoenen te staan.

De inhoud van de training

Onze instinctieve reactie als we met geweld worden geconfronteerd is om te vechten of vluchten. Zonder oefening is het moeilijk om bij agressief gedrag het hoofd koel te houden en op de juiste manier te reageren om de situatie te deëscaleren. Medewerkers leren in deze weerbaarheidstraining om rustig te blijven, de situatie in te schatten en in de kiem te smoren. Ze zijn zich bewust van het effect van hun eigen houding en gedrag en weten waar hun grenzen liggen. Ook leren ze grenzen van anderen herkennen. Wanneer de situatie toch escaleert, weten ze hoe ze vriendelijk doch stevig kunnen ingrijpen om zichzelf te beschermen.Een duo-presentatie met trainer of psycholoog van de eigen organisatie behoort tot de mogelijkheden.

Oefenen in een veilige omgeving

In de training Mentale en Fysieke Weerbaarheid in de Zorg creëert de trainer een veilige omgeving voor de deelnemende zorgmedewerkers om de verschillende technieken te oefenen. Verpleegkundigen en verzorgenden krijgen daardoor meer zelfvertrouwen en leren om ook in stressvolle situaties adequaat te reageren. Zo zijn ze beter voorbereid op incidenten op de werkvloer. Leren door te dóen. Om zo dicht mogelijk bij de realiteit te komen, begint iedere training met een inventarisatie van wat er op dat moment speelt.

Trainingsdoelen

- Vergroten zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid
- Waarschuwingssignalen van agressie en grensoverschrijdend gedrag
- Herkennen bewust worden van eigen non verbale uitstraling
- Herkennen en aangeven van de eigen grenzen
- Deëscalerende gesprekstechnieken
- Rustig blijven en effectief handelen in noodsituaties
- Zelfverdedigingstechnieken

Meer weten over de diensten van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via de button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een ervaren begeleider? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar en landelijk inzetbaar.Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.

meer weten? bel ons

085 - 0043 822

Meer weten?
Bel of mail ons!

085 - 00438 22

info@curanederland.nl

Diensten aanvragen?

U kunt door middel van een knopje snel en gemakkelijk begeleider en/of vervoer aanvragen.
AANVRAGEN