Wij bieden al jarenlang een veilige werkomgeving, zorgondersteuning, vervoer en beperking van agressie binnen diverse specialisaties van de zorgsector. Wij zijn er voor alle leeftijden, van jong tot oud en voor verschillende culturen en geloofsovertuigingen.

Agressie bij niet aangeboren hersenletsel

Home Trainingen Agressie bij niet aangeboren hersenletsel

Agressie bij niet aangeboren hersenletsel

Geen enkele cliënt met niet aangeboren hersenletsel (NAH) is hetzelfde. Iedere persoon is verschillend en situaties zijn vaak onvoorspelbaar. Dit vraagt veel creativiteit en incasseringsvermogen van verpleegkundigen en verzorgenden die met deze doelgroep werken.

De training gaat vooral in op de onvoorspelbaarheid van de cliënten. In veel situaties werken gangbare methodes prima. Deze methodes gaan uit van geweldloze communicatie (NVC), feedback regels en positieve psychologie. Bij de NAH doelgroep lopen medewerkers echter dagelijks tegen uitzonderingen en verrassingen aan. In die gevallen is het handig om volgens vaste principes te kunnen werken: accepterend, directief, bekrachtigend en eigen veiligheid. Samen gaan we op zoek naar effectieve interventies.

Omgaan met frustratie

Frustratie wordt vaak genegeerd of gebagatelliseerd. Door een focus op de uitvoering van de zorgtaak kunnen zorgmedewerkers onbedoeld voorbij gaan aan emoties van de cliënt. Het is de kunst om spanning waar te nemen en te erkennen. Het de-escaleren van oranje gedrag naar groen gedrag is een bewust proces van aansluiten bij emoties en in verbinding komen. Medewerkers hebben 50% aandeel in de interactie met de cliënt. Benut dit aandeel en beïnvloed iemand met NAH positief.

Inhoud van de training

- Het onbegrepen gedrag onderzoeken en leren begrijpen
- Bewustwording van eigen non verbale houding
- De grenzen van de cliënt en van jezelf leren kennen en respecteren
- Het principe van directief communiceren toepassen

In deze training gaan deelnemers actief aan de slag met elkaar en met acteurs. Het is een afwisselend programma met duo-oefeningen, brainstormsessies, videomateriaal en uitwisseling van ervaringen. Wanneer deelnemers van diverse disciplines en verschillende afdelingen elkaar in een sessie ontmoeten, komt het aanwezige individuele potentieel beschikbaar voor de organisatie. Iedereen doet dingen goed en heeft zijn/haar handigheidjes waar collega’s van kunnen profiteren.

Trainingsdoelen

- Inzicht in eigen aandeel; verantwoordelijkheid nemen voor eigen gevoel
- Accepteren dat het soms een beetje tegen zit
- Bewust van de eigen non-verbale houding
- Spanning bij cliënt erkennen en reduceren
- Durven directief te handelen
- Zelfverdedigingshandelingen uitvoeren met behoud van de relatie met de cliënt
- Bekrachtigen: het positieve in een lastige situatie zien en benoemen

Meer weten over de diensten van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via de button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een ervaren begeleider? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar en landelijk inzetbaar.Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.

meer weten? bel ons

085 - 0043 822

Meer weten?
Bel of mail ons!

085 - 00438 22

info@curanederland.nl

Diensten aanvragen?

U kunt door middel van een knopje snel en gemakkelijk begeleider en/of vervoer aanvragen.
AANVRAGEN