Geweldloosverzet

CURA Nederland werkt met de methode geweldloos verzet. Dit is op dit moment een groeiende methode binnen de zorginstellingen in Nederland.

Geweldloos verzet biedt professionals handvaten om op een de-escalerende manier conflict situaties op te lossen en de regie te (her) pakken bij cliënten die gewelddadig, zelfdestructief en onacceptabel gedrag vertonen. De methode is gericht op de aanwezigheid van de professional en het herstel van relaties waardoor er een klimaat wordt gecreëerd waarin herstel van de cliënt weer mogelijk is.

Doel

Doel is om agressief en destructief gedrag van jongeren te stoppen en hen (weer) verantwoordelijkheid te leren dragen voor eigen welzijn en gedrag. De kern van deze benadering is een houding van aanwezigheid en investeren in het kind in combinatie met een duidelijke stellingname van ouders, leraren en hulpverleners tegen het ongewenste gedrag op een vastberaden, maar strikt geweldloze en de-escalerende wijze.

Anders gezegd: "wij geven niet op en we geven jou niet op; we zijn er van overtuigd dat er andere oplossingen zijn en dat jij die kunt en wilt vinden".

Meer weten over begeleiders van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via onderstaande button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een fysieke begeleiders? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar.

Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.


BEL ONS CONTACT OPNEMEN