Community Support

Community support draagt bij aan de herstelvisie om cliënten zo te ondersteunen dat ze weer meer eigen kracht ervaren en de regie over hun leven weer terug krijgen. Community support draagt bij aan netwerkversterking en afschalen van zorg. Kern van deze visie is de samenwerking tussen cliënt, zijn of haar netwerk, vrijwilligers en professionals.

Deze visie op netwerkversterking en afschalen van begeleiding/zorg kijkt allereerst naar de mogelijkheden en vaardigheden van de cliënt zelf. Daarna onderzoeken wij hoe het eigen sociale netwerk in elkaar zit en wat dit kan betekenen in de ondersteuning. Onze professionele begeleiding sluit hierop aan en wordt ingezet op die leefgebieden waar het nodig is.

Bij Community Support ligt de regie bij de cliënt. Transparantie staat voorop: niets gebeurt buiten de cliënt om. Deze methodiek vermindert de afhankelijkheid van de hulpverlening, door de eigen kracht van de klant centraal te stellen en te versterken.

Uit onderzoek blijkt dat Community Support de eenzaamheid vermindert, het zelfvertrouwen versterkt en leidt tot meer participatie. Kortom, meer grip op het leven door samenwerking tussen cliënt, de sociale omgeving en onze professionals.

Meer weten over begeleiders van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via onderstaande button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een fysieke begeleiders? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar.

Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.


BEL ONS CONTACT OPNEMEN