Wij bieden al jarenlang een veilige werkomgeving, zorgondersteuning, vervoer en beperking van agressie binnen diverse specialisaties van de zorgsector. Wij zijn er voor alle leeftijden, van jong tot oud en voor verschillende culturen en geloofsovertuigingen.

Triple C

Home Methodieken Triple C

Triple C: een behandelmethode voor moeilijk verstaanbaar gedrag.

Triple C staat voor Cliënt-Competentie-Coach. Met deze methode leggen we de focus niet op het moeilijke gedrag. We kijken juist maar hoe iemand met moeilijk verstaanbaar gedrag zoveel mogelijk zijn normale leven kan oppakken. Met de dagelijkse routines die daarbij horen. Triple C is succesvol.

Belangrijk bij deze methode is dat we altijd contact houden met de cliënt, hoe moeilijk zijn gedrag soms ook is. Daarmee ontstaat een vertrouwensband. We gaan er vanuit dat een client ons iets zeggen met zijn gedrag. Bijvoorbeeld dat hij of zij de situatie niet overziet. Aan de mensen om hem of haar heen is het de taak om dat gedrag te begrijpen. En er goed op te reageren. Zo ontstaat een basis om voor jouw kind of familielid om zich weer te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te worden.

Een ander belangrijk onderdeel van Triple C is het herstel van het gewone leven. Met een betekenisvolle daginvulling binnen de zorg, wonen, werk en vrijetijd. Ook in lastige situaties gaat het dagprogramma gewoon door. Bijvoorbeeld als iemand onrustig of agressief is. Zo ervaart iedereen zijn eigen successen. Veel mensen moeten er aan wennen dat ze niet meer naar hun kamer hoeven te gaan bij probleemgedrag. Vaak wordt daardoor in het begin het gedrag erger. Maar na een tijd groeit het zelfvertrouwen juist enorm. En neemt het probleemgedrag af.

Zorgbegeleiding van CURA Nederland

Zorgbegeleiding is een specialisatie binnen onze organisatie, voor een aantal grote (GGZ) klanten verzorgen wij al jaren de zorgbegeleiders. Wij zijn een partij die graag met u meedenkt om ervoor te zorgen dat u en uw bedrijf optimaal rendement kan behalen. Maar bovenal profiteert u van een veilig gevoel voor uzelf en uw personeel met onze begeleiders.

Drie pijlers, drie doelen

De belangrijkste pijlers van Triple-C zijn: het bieden van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en het bieden van een betekenisvolle daginvulling, waarbij we anders kijken naar probleemgedrag. Samen met de begeleider die hen onvoorwaardelijk ondersteunt, hebben cliënten een compleet en betekenisvol dagprogramma, waarin ze succeservaringen opdoen die een behandelend effect hebben: hun vertrouwen groeit, de stress neemt af en problematisch gedrag verdwijnt naar de achtergrond.

Relatieopbouw: onvoorwaardelijke ondersteuning Door sensitief en responsief aan te sluiten bij de behoeften van de cliënt bouwt de begeleider een relatie op met de cliënt.

De begeleider biedt onvoorwaardelijke ondersteuning. Hij is en blijft altijd betrouwbaar voor de cliënt. Hun vertrouwensrelatie groeit en fungeert als buffer tegen stress.

Competentieopbouw: betekenisvolle daginvulling Cliënten ervaren het gewone leven aan de hand van een volledig dagprogramma dat bestaat uit betekenisvolle activiteiten op de competentiegebieden: Zelfzorg, Wonen, Werk/Scholing en Vrije tijd.

Binnen deze vier gebieden krijgen cliënten uitdagingen, taken en verantwoordelijkheden waardoor ze competenties opbouwen. Bij elke activiteit die de cliënt uitvoert, krijgt hij ondersteuning van zijn begeleider. De begeleider zorgt ervoor dat de relatie – ongeacht het gedrag – in stand blijft én dat de activiteit succesvol wordt afgerond. Daardoor ontwikkelt de cliënt meer vertrouwen in de ander en in zichzelf en groeit ook zijn (gevoel van) competentie.

Anders kijken naar probleemgedrag Problematisch gedrag zien we als het topje van de ijsberg: als resultaat van onvervulde menselijke behoeften.

Daarom vinden we het niet zinvol om het probleemgedrag de kop in te drukken met protocollen, medicatie, fixatie of separatie. Daardoor raken cliënten alleen maar verder verwijderd van ‘het gewone leven’. We richten ons dus niet op controleren of beheersen van probleemgedrag. We richten ons op de onderliggende, onvervulde menselijke behoeften. Die vullen we aan, waardoor de stress en het probleemgedrag bij cliënten afnemen. Daardoor wordt het leven om hen heen weer gewoon. Hun eigen leven ook. Of in elk geval: zo gewoon mogelijk.

Meer weten over de diensten van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via de button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een ervaren begeleider? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar en landelijk inzetbaar.Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.

meer weten? bel ons

085 - 0043 822

Meer weten?
Bel of mail ons!

085 - 00438 22

info@curanederland.nl

Diensten aanvragen?

U kunt door middel van een knopje snel en gemakkelijk begeleider en/of vervoer aanvragen.
AANVRAGEN