Wij bieden al jarenlang een veilige werkomgeving, zorgondersteuning, vervoer en beperking van agressie binnen diverse specialisaties van de zorgsector. Wij zijn er voor alle leeftijden, van jong tot oud en voor verschillende culturen en geloofsovertuigingen.

Geweldloosverzet

Home Methodieken Geweldloosverzet

Geweldloosverzet

CURA Nederland werkt met de methode geweldloos verzet. Dit is op dit moment een groeiende methode binnen de zorginstellingen in Nederland.Geweldloos verzet biedt professionals handvaten om op een de-escalerende manier conflict situaties op te lossen en de regie te (her) pakken bij cliënten die gewelddadig, zelfdestructief en onacceptabel gedrag vertonen. De methode is gericht op de aanwezigheid van de professional en het herstel van relaties waardoor er een klimaat wordt gecreëerd waarin herstel van de cliënt weer mogelijk is.

Doel

Doel is om agressief en destructief gedrag van jongeren te stoppen en hen (weer) verantwoordelijkheid te leren dragen voor eigen welzijn en gedrag. De kern van deze benadering is een houding van aanwezigheid en investeren in het kind in combinatie met een duidelijke stellingname van ouders, leraren en hulpverleners tegen het ongewenste gedrag op een vastberaden, maar strikt geweldloze en de-escalerende wijze. Anders gezegd: “wij geven niet op en we geven jou niet op; we zijn er van overtuigd dat er andere oplossingen zijn en dat jij die kunt en wilt vinden”.

Zorgbegeleiding van CURA Nederland

Zorgbegeleiding is een specialisatie binnen onze organisatie, voor een aantal grote (GGZ) klanten verzorgen wij al jaren de zorgbegeleiders. Wij zijn een partij die graag met u meedenkt om ervoor te zorgen dat u en uw bedrijf optimaal rendement kan behalen. Maar bovenal profiteert u van een veilig gevoel voor uzelf en uw personeel met onze begeleiders.

Meer weten over de diensten van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via de button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een ervaren begeleider? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar en landelijk inzetbaar.Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.

meer weten? bel ons

085 - 0043 822

Meer weten?
Bel of mail ons!

085 - 00438 22

info@curanederland.nl

Diensten aanvragen?

U kunt door middel van een knopje snel en gemakkelijk begeleider en/of vervoer aanvragen.
AANVRAGEN