Wij bieden al jarenlang een veilige werkomgeving, zorgondersteuning, vervoer en beperking van agressie binnen diverse specialisaties van de zorgsector. Wij zijn er voor alle leeftijden, van jong tot oud en voor verschillende culturen en geloofsovertuigingen.

Community Support

Home Methodieken Community Support

Community Support

Community support draagt bij aan de herstelvisie om cliënten zo te ondersteunen dat ze weer meer eigen kracht ervaren en de regie over hun leven weer terug krijgen. Community support draagt bij aan netwerkversterking en afschalen van zorg. Kern van deze visie is de samenwerking tussen cliënt, zijn of haar netwerk, vrijwilligers en professionals.

Deze visie op netwerkversterking en afschalen van begeleiding/zorg kijkt allereerst naar de mogelijkheden en vaardigheden van de cliënt zelf. Daarna onderzoeken wij hoe het eigen sociale netwerk in elkaar zit en wat dit kan betekenen in de ondersteuning. Onze professionele begeleiding sluit hierop aan en wordt ingezet op die leefgebieden waar het nodig is.

Bij Community Support ligt de regie bij de cliënt. Transparantie staat voorop: niets gebeurt buiten de cliënt om. Deze methodiek vermindert de afhankelijkheid van de hulpverlening, door de eigen kracht van de klant centraal te stellen en te versterken.

Uit onderzoek blijkt dat Community Support de eenzaamheid vermindert, het zelfvertrouwen versterkt en leidt tot meer participatie. Kortom, meer grip op het leven door samenwerking tussen cliënt, de sociale omgeving en onze professionals.

Zorgbegeleiding van CURA Nederland

Zorgbegeleiding is een specialisatie binnen onze organisatie, voor een aantal grote (GGZ) klanten verzorgen wij al jaren de zorgbegeleiders. Wij zijn een partij die graag met u meedenkt om ervoor te zorgen dat u en uw bedrijf optimaal rendement kan behalen. Maar bovenal profiteert u van een veilig gevoel voor uzelf en uw personeel met onze begeleiders.

Meer weten over de diensten van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via de button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een ervaren begeleider? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar en landelijk inzetbaar.Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.

meer weten? bel ons

085 - 0043 822

Meer weten?
Bel of mail ons!

085 - 00438 22

info@curanederland.nl

Diensten aanvragen?

U kunt door middel van een knopje snel en gemakkelijk begeleider en/of vervoer aanvragen.
AANVRAGEN