Veiligheid

Zorgbegeleider voor in de veiligheid

Het open karakter van zorginstellingen levert uitdagingen op, met name op het vlak van veiligheid en beveiliging. Open, half open of gesloten, allemaal hebben zij hun uitdagingen. Er is continue een grote stroming van bezoekers, personeel en patiƫnten/ cliƫnten, ieder met hun eigen agenda. Daardoor krijg je een unieke dynamiek. Zorgbegeleiding is zeker niet hetzelfde als zorgbeveiliging. Met de inzet van onze begeleiders bent u verzekerd van vakkundige ondersteuning. Onze begeleiders worden intern getraind door een Register Docent Gevaarsbeheersing omtrent de fysieke- en verbale procedures waardoor het aantal incidenten terug zal lopen. Alles conform de instructies zoals deze ook gelden op de zorglocatie.

Voordelen van vakkundige zorgbegeleiders

Zorgbegeleiders zijn vaak de eerste en de laatste personen die uw cliƫnten en bezoekers tegenkomen. Zij zijn uw visitekaartjes. Niet alleen hebben zorginstellingen te maken met het risico op agressie en/of geweld in de avond- en nachturen, ook overdag zijn er uitdagingen op het gebied van veiligheid. Toezicht op cliƫnten, ondersteuning bij huishoudelijke taken, activiteitenbegeleiding en natuurlijk het ondersteunen bij incidenten. Een professionele partner zoals CURA Nederland zal u hierin ontzorgen. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit:

  1. Het verrichten van klein huishoudelijke taken;
  2. Vroeg signaleren en bij fase 2 cliƫnten ondersteunen;
  3. Vroeg repressie, door duidelijk te signaleren herkennen onze zorgbegeleiders de kenmerken van de cliƫnten en kunnen dan al in gesprek gaan;
  4. Ondersteunen zorgstaf bij grensoverschrijdend gedrag, eventueel als IBT team ( interne bijstandsteam) optreden;
  5. Bijwonen van een evaluatie;
  6. Adviserende functie op het gebied van veiligheid.

Reden genoeg om eens contact op te nemen met CURA Nederland voor zorgbegeleiding op maat?

Veiligheid voor uw zorginstelling

Een zorginstelling is vatbaar voor diverse veiligheidsrisicoā€™s en het welzijn van personeel, cliĆ«nten en bezoekers. Het minimaliseren van risicoā€™s is dan ook van groot belang. We beschikken bij CURA Nederland over de juiste begeleiders met de nodige ervaring die ervoor zorgen dat alles in uw zorginstelling veilig verloopt. CURA begeleiders zijn speciaal getraind in het tijdig herkennen en minimaliseren van veiligheidsrisicoā€™s. Door hun proactieve houding en hun actieve optreden zorgen zij ervoor dat een veilige omgeving gecreĆ«erd wordt of dat een situatie hier snel weer naar teruggebracht wordt.
Door gastvrijheid, servicegerichtheid en sterke communicatieve vaardigheden zullen onze begeleiders een prettige indruk achterlaten bij een cliƫnt of bezoeker. Doorgaans leidt dit tot een beleving van gastvrijheid en veiligheid, waardoor er minder vaak heftige reacties ontstaan. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de zorginstellingen.

Veiligheid in zorginstellingen

CURA Nederland merkt een duidelijke trend in de groeiende behoefte naar hulp in beveiliging bij zorginstellingen. Onze ervaring, professionele begeleiders en bewezen strategieĆ«n bieden we graag aan aan zorginstellingen die een extra (veiligheids)hand kunnen gebruiken. Met onze diverse diensten stemmen we de veiligheid altijd perfect af op uw instelling en behoeften. Van calamiteitenĀ en begeleiding tot cliĆ«ntenvervoer.

Zorgbegeleiding van CURA Nederland

Zorgbegeleiding is een specialisatie binnen onze organisatie, voor een aantal grote (GGZ) klanten verzorgen wij al jaren de zorgbegeleiders. Wij zijn een partij die graag met u meedenkt om ervoor te zorgen dat u en uw bedrijf optimaal rendement kan behalen. Maar bovenal profiteert u van een veilig gevoel voor uzelf en uw personeel met onze begeleiders.

Meer weten over de diensten van CURA Nederland

Neem voor vragen over onze manier van werken of de mogelijkheid van begeleiders in uw situatie gerust contact met ons op. Via de button vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Bent u met spoed op zoek naar een ervaren begeleider? Onze begeleiders zijn 24/7 beschikbaar en landelijk inzetbaar.

Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de cliƫnten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.

Send this to a friend